2016. július 9., szombat

Nem tudom mi vonz hozzád

Ez az egyik kedvenc írásom... 


"A karmikus kötődés olyan erős, hogy sokszor nem is értjük, mi vonz a másikban, csak azt tudjuk, hogy valamiért vele kell lennünk, belelopózik a gondolatainkba, képtelenek vagyunk másra koncentrálni. Az is előfordulhat, hogy vonzódásunk teljesen érthetetlen számunkra: hiszen a múltban hozzánk hasonló lélek akár egészen eltérő személyiséget is vehet magára, mi pedig nem értjük, miért pont ő kelti fel az érdeklődésünket. Akihez ilyen erősen vonzódunk, ahhoz minden bizonnyal karmikus szálak fűznek. Lehet, hogy előző életünkben/életeinkben ő volt a társunk, ő az égi párunk, akivel életeken át együtt maradunk. De az is lehet, hogy egyike karmikus kapcsolatainknak, amelyeket azért kell újra és újra megélnünk, hogy a benne foglalt konfliktus fölé kerekedhessünk. A harmadik lehetőség pedig, hogy jelenlegi kötődésünk korábbi kívánságaink következménye: előző életünkben vágytunk vele lenni, de nem tehettük meg, vagy nem éltünk elegendő ideig a kapcsolatban. Ilyenkor minderre jelen életünkben adódik lehetőség. Lehet, hogy épp nincs szükségünk a kapcsolatra, esetleg harmonikus házasságban élünk, a karmikus találkozás mégis felborít mindent. Ugyanis lehetetlen ellenállni a vonzódásnak, sőt, a szakítás is szinte képtelenség. Hiába hagyjuk el a másikat, valami mindig visszahúz hozzá, újra és újra kikötünk egymás mellett."

12 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy leirtad.
      Mit érez a lány? Tud az érzéseidről?

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Azt gondolom, hogy én is az elengedést, élni hagyást és a valóban feltételek nélküli szeretetet tanulom. Ha nem is Tőle, de Általa.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. jó kis cikk.. segít, mert éppen azon "dolgozom", hogy megértsem, hogy most ő hiányzik, vagy az általa okozott érzést akarom magamnak minél intenzívebben, és minél tovább.. az utóbbi önzőségnek tűnik, és valószínű az is..

    "Bár tudnám, mi van vele... Bár biztosan tudhatnám, hogy minden rendben van..." - ellenben ez nagyon él bennem: hogy tudjam, hogy mi van vele..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek voltak az én érzéseim is hat évvel ezelőtt. Az egész lenneken blog erről a szerelemről szól. Ha egyszer lesz időd, olvasd végig.

      Törlés
  4. Tudom.. olvasgatom, nagyon jó, hogy ide találtam..illetve valamiért ide kellett, mint tudjuk véletlenek nincsenek.. olvastam egy hozzászólásban a cinizmusról.. egy kicsit úgy látom, hogy egy ilyen kapcsolatokban ez óhatatlanul érkezik.. lehet, hogy ez valamiféle védekező mechanizmus..rosszul látom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ahol cinizmus van, ott meghalt a szeretet.

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés